Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Windows 10: Επίσημη παρουσίαση ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κατά τη διάρκεια ενός event στο Σαν Φρανσίσκο σήμερα, η Microsoft αποκάλυψε τα Windows 10 (παρακάμπτοντας τον αριθμό 9), τα οποία θα αντικαταστήσουν τα Windows 8 στις αρχές του 2015.


Αν περιμένατε την κυκλοφορία των Windows 9… ξεχάστε τα! Σε μια κίνηση που θυμίζει ταξίδι στον χρόνο, ο αμερικάνικος κολοσσός παρουσίασε σήμερα το επόμενο next-best-thing στα λειτουργικά της, η επίσημη ονομασία του οποίου θα είναι το λιτό «Windows 10″. Τα Windows 10 (με την έως χθες κωδική ονομασία «Threshold») θα συνδυάζουν τα καλύτερα στοιχεία των Windows 7 και 8 και θα τρέχουν σε μια πλειάδα από συσκευές που θα περιλαμβάνουν τα smartphones, tablets, laptops, PC και πιθανόν το Xbox One. Αναφέρθηκε επίσης ότι σε κάθε είδος συσκευής, θα υπάρχει διαφορετική έκδοση που θα εκμεταλλεύεται την διαφορετικότητά τους στο user interface, σε αντίθεση με τα Windows 8 όπου το περιβάλλον εργασίας ήταν ίδιο τόσο στα PC, όσο και σε συσκευές με οθόνη αφής όπως τα tablets.


Η Microsoft δήλωσε (όπως είναι φυσικό) ότι αυτό θα είναι το καλύτερο λειτουργικό που έχει δημιουργήσει ποτέ. Το περιβάλλον εργασίας θυμίζει αυτό των προηγούμενων δύο εκδόσεων (7 και 8), οπότε αν έχετε χρησιμοποιήσει μια από αυτές, θα νιώσετε σαν… στο σπίτι σας. Το Start Menu (Έναρξη) μάλιστα θα συνδυάζει τα στοιχεία των δύο παραπάνω λειτουργικών, κρατώντας τα live tiles των Windows 8.1 και επαναφέροντας ταυτόχρονα την κλασική αριστερή στήλη με την λίστα των προγραμμάτων, όπως την είχαμε γνωρίσει στα Windows 7 (αλλά και σε παλαιότερες εκδόσεις).


Στο βίντεο παρακάτω, μπορείτε να δείτε την επίσημη παρουσίαση της Technical Preview έκδοσης των Windows 10:


Θα μπορείτε επίσης να αλλάξετε το μέγεθος τόσο των tiles, όσο και όλου του αναδυόμενου παραθύρου του Start Menu. Το Modern UI mode των Windows 8 επιστρέφει, αν και δε δόθηκαν πολλές πληροφορίες για τις αλλαγές που έχει υποστεί, πέρα από το γεγονός ότι θα μοιάζει σαν ένα μεγάλο παράθυρο της Start Menu όταν χρησιμοποιείτε κάποια συσκευή με οθόνη αφής. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα Windows 10 θα κάνουν χρήση ενός ενιαίου καταστήματος εφαρμογών για όλες τις συσκευές.


Η taskbar έχει επίσης δεχθεί βελτιώσεις σύμφωνα με την Microsoft, αφού θα παρουσιάζει όλες τις ενεργές εφαρμογές σε κάθε οθόνη μέσω του νέου «task view». Θα σας δίνεται η δυνατότητα να κάνετε εναλλαγή ανάμεσα στο ενεργό desktop και στα υπόλοιπα μέσω thumbnails και να παρατάξετε στην επιφάνεια οθόνη έως και τέσσερις εφαρμογές σε quadrant layout. Στην γραμμή εντολών (CMD) θα μπορείτε (επιτέλους) να χρησιμοποιήσετε συντομεύσεις πληκτρολογίου, όπως το Control+C (αντιγραφή) και το Control+V (επικόλληση).


Η Microsoft σήμερα έδειξε μόνο ένα μικρό μέρος των νέων στοιχείων των Windows 10, τα οποία αναμένονται να παρουσιαστούν αναλυτικά στην Build Conference την άνοιξη του 2015. Ονομάζοντας την νέα έκδοση του λειτουργικού της Windows 10 (και όχι 9 όπως θα περιμέναμε όλοι), η Microsoft αναφέρει ότι με αυτό τον τρόπο θέλει να δείξει την μεγάλη βελτίωση που θα παρουσιάσει το OS της σε σχέση με τα Windows 8.


Συζητήστε όλες τις ειδήσεις που αφορούν το software στο Software & Development forum του GameWorld.


Τα Windows 10 αναμένονται να κυκλοφορήσουν την άνοιξη του 2015. Αύριο θα γίνει διαθέσιμη χωρίς κόστος η Technical Preview έκδοσή τους για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τα νέα Windows.


The post Windows 10: Επίσημη παρουσίαση ! (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on hellasforce.






from hellasforce | Ανεξάρτητο Ειδησεογραφικό Δίκτυο http://ift.tt/1vuZlWg

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου