Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Το Χονγκ Κονγκ δείχνει τον δρόμο… Χιλιάδες στους δρόμους ζητούν αληθινή ελευθερία (Φωτογραφίες)

Οι διαδηλώσεις με αίτημα περισσότερη δημοκρατία αναμένεται να κορυφωθούν την Τετάρτη στο Χονγκ Κονγκ, την ίδια ώρα που δεκάδες χιλιάδες άτομα κατέβηκαν στους δρόμους την Τρίτη. Οι διαδηλωτές διατάραξαν τη λειτουργία τραπεζών, καταστημάτων και σχολείων, με κυριότερο αίτημα οι εκλογές του 2017 στο Χονγκ Κονγκ να είναι απολύτως ελεύθερες και όχι μεταξύ των υποψηφίων που θα εγκρίνει το Πεκίνο.


6


Το κίνημα κοινωνικής ανυπακοής Occupy Central with Love and Peace, γνωστό ως Occupy Central, είναι ο κυριότερος διοργανωτής των διαδηλώσεων. Τρία άτομα, που θεωρούνται πολιτικά μετριοπαθή, είναι οι αρχηγοί του: ο καθηγητής Νομικής Μπένι Τάι, ο καθηγητής Κοινωνιολογίας Τσαν Κιν Μαν και ο ιερέας Τσου Γιου Μινγκ.


Το Occupy Central σκόπευε να διοργανώσει μια πολύ μαζική και μη βίαιη διαδήλωση την Τετάρτη, ημέρα της εθνικής εορτής της Κίνας, αλλά ο κόσμος κατέβηκε στους δρόμους ημέρες νωρίτερα ακολουθώντας τους φοιτητές που διαδήλωσαν έξω από το κυβερνητικό συγκρότημα του Χονγκ Κονγκ.


7


Η Ομοσπονδία Φοιτητών του Χονγκ Κονγκ, με επικεφαλής τον Αλεξ Τσάου και τον Λέστερ Τσουνγκ, διοργάνωσε κινητοποιήσεις υπέρ της δημοκρατίας στις 22 Σεπτεμβρίου. Αρχικά οι φοιτητές απλώς μποϊκοτάριζαν τα μαθήματα, αλλά στη συνέχεια ενώθηκαν μαζί τους και οι μαθητές και κατέβηκαν στους δρόμους.


8


9


10

11


12


The post Το Χονγκ Κονγκ δείχνει τον δρόμο… Χιλιάδες στους δρόμους ζητούν αληθινή ελευθερία (Φωτογραφίες) appeared first on hellasforce.






from hellasforce | Ανεξάρτητο Ειδησεογραφικό Δίκτυο http://ift.tt/1qTP9RT

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου