Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Οι ΗΠΑ εξέθρεψαν αλλά υποτίμησαν ολέθρια το Ισλαμικό Κράτος

Είμαστε μια μικρή γειτονιά του μεγάλου κόσμου. Ασχολούμαστε με τα καθημερινά πυώδη και δυσώδη δικά μας αλλ’ οι ηγέτες μας δεν φαίνονται να βλέπουν τη μεγάλη εικόνα, που ξετυλίγεται με δραματικό τρόπο στην περιοχή μας. Προχθές, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ομπάμα, παραδέχτηκε αυτό που όλοι γνωρίζουν: Ότι, δηλαδή, οι ΗΠΑ υποτίμησαν το γεγονός ότι το χάος που επικρατούσε στη Συρία θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για την ανάδυση οργανώσεων τζιχαντιστών, που είναι εξίσου επικίνδυνες με το Ισλαμικό Κράτος.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, ο Ομπάμα χαρακτήρισε τη Συρία «το Σημείο Μηδέν για τους τζιχαντιστές σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο διευθυντής των υπηρεσιών πληροφοριών, Τζέιμς Κλάπερ, αναγνώρισε ότι υποτίμησαν αυτό που συνέβαινε στη Συρία», σημείωσε. Σε ερώτηση εάν η Ουάσιγκτον υπερεκτίμησε την ικανότητα του ιρακινού στρατού να πολεμήσει τους τζιχαντιστές, ο Αμερικανός Πρόεδρος απάντησε: «Αυτό είναι αλήθεια, αυτό είναι απόλυτα αληθές». Πρόκειται για διπλή ομολογία παταγώδους αποτυχίας της αμερικανικής πολιτικής.


Ποιοι δημιούργησαν τους φονιάδες τζιχαντιστές; Οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί, η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, η Τουρκία και εν μέρει το Ισραήλ. Οι ΗΠΑ, παραγνωρίζοντας ακόμα μια φορά, κατά τρόπο ασύγγνωστο, τις φυλετικές, εθνικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες των αραβικών χωρών, πίστεψαν αφελώς πως η λεγόμενη «αραβική άνοιξη» θα αποτελούσε την αρχή για τον εκδημοκρατισμό των χωρών αυτών και των κοινωνιών τους. Κατάντησε βαρύτατος «αραβικός χειμώνας» με άνοδο χειρότερων από τα προηγούμενα καθεστώτων.


Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν χρηματοδοτείτο από τη Σ. Αραβία και εξοπλιζόταν, με άλλους τζιχαντιστές, από τους Αμερικανούς, για να πολεμήσουν κατά των τότε Σοβιετικών στο Αφγανιστάν, πριν χτυπήσουν τους δίδυμους πύργους. Τώρα, οι ΗΠΑ ενισχύουν τους μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, που διαβρώθηκαν από σκληροπυρηνικούς της Αλ Κάιντα, της Αλ Νούσρα και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων των νυν φανατικών και δολοφόνων τζιχαντιστών. Στόχος, να εκδιωχθεί ο Σύρος Πρόεδρος. Οι Αμερικανοί απέτυχαν και ειδικά η πολιτική Ερντογάν και Νταβούτογλου.


Οι ΗΠΑ επέβαλαν τον Μαλίκι ως Πρωθυπουργό του Ιράκ και αυτός με εγκληματική ανεπάρκεια προκάλεσε την αιματηρή αντιπαράθεση Σιιτών και Σουνιτών και υπέθαλψε τη σουνιτική βαρβαρότητα των τζιχαντιστών. Ο ηγέτης του λεγόμενου ισλαμικού χαλιφάτου ήταν υπόδικος των Αμερικανών πριν ονειρευτεί τη δημιουργία του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους.


Με αμερικανικά όπλα χτυπά τους αντιπάλους του ο Μπαγκντάτι και με αμερικανικά όπλα σφάζονται, δολοφονούνται και εκτελούνται με πρωτοφανή βαρβαρότητα και αγριότητα, χιλιάδες δήθεν αντίπαλοι του Ισλαμικού Κράτους ή σφαγιάζονται χριστιανοί και Δυτικοί. Τώρα, ο Ομπάμα συνέπηξε τη συμμαχία των προθύμων, στην οποία συμμετέχει και η Κυπριακή Δημοκρατία. Δηλώνει πως ο πόλεμος κατά των τζιχαντιστών θα πάρει χρόνια.


Προς το παρόν περιορίζεται σε αεροπορικές επιδρομές, ενώ στο έδαφος πολεμούν εκ μέρους της Δύσης οι Κούρδοι πεσμεργκά και ο ιρακινός στρατός. Δεν θα επιτύχουν πολλά επειδή μόνο με εμπλοκή και χερσαίων δυνάμεων είναι δυνατόν να εξουδετερωθεί αυτό το καρκίνωμα, κατά τον Ομπάμα, όπως αποκαλείται το Ισλαμικό Κράτος.


Από την άλλη, ενυπάρχουν χειρότεροι κίνδυνοι: Ριζοσπαστικοποίηση μουσουλμάνων, ενίσχυση των τάξεων των τζιχαντιστών, νέες αντιπαραθέσεις μεταξύ Σιιτών και Σουνιτών, διχασμός αραβικών κρατών και, κυρίως, αύξηση της δυσπιστίας των μουσουλμάνων έναντι της χριστιανικής Δύσης. Είναι η εκτίμησή μας πως δεν αποκλείεται ο τρίτος ιρακινός πόλεμος να μετεξελιχθεί, στο τέλος, σε πόλεμο θρησκειών.


Σάββας Ιακωβίδης, Σημερινή


The post Οι ΗΠΑ εξέθρεψαν αλλά υποτίμησαν ολέθρια το Ισλαμικό Κράτος appeared first on hellasforce.






from hellasforce | Ανεξάρτητο Ειδησεογραφικό Δίκτυο http://ift.tt/1nIlGjB

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου