Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Σφυροκόπημα των δυτικών δυνάμεων για αντιμετώπιση της ISIS

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα των δυτικών δυνάμεων, με στόχο να ανακόψουν την προέλαση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού κράτους, που βρίσκονται, πλέον, προ των πυλών της Βαγδάτης και κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.


Εντείνονται οι αεροπορικές επιδρομές από το διεθνή συνασπισμό εναντίον στόχων των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία.


Σε κατάσταση πλήρους επιχειρησιακής ετοιμότητας είναι η Βάση Ακρωτηρίου, από την οποία βρετανικά μαχητικά Tornado συνεχίζουν τις αναγνωριστικές πτήσεις στο Ιράκ. Ο ρόλος, που μπορεί να διαδραματίσει η Κυπριακή Δημοκρατία στη διεθνή εκστρατεία κατά των τζιχαντιστών, ήταν στο επίκεντρο συνάντησης του ΥΠΑΜ, Χριστόφορου Φωκαϊδη, με το Βρετανό Ύπατο Αρμοστή, Ric Todd.


Στη συνάντηση ήταν, επίσης, παρόντες ο Διοικητής των βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγός Richard Barrons και ο Αρχηγός της ΕΦ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης.


Τη στήριξη και αποφασιστικότητα της κυβέρνησης στην καταπολέμηση της απειλής του Ισλαμικού Κράτους εξήρε ο Ύπατος Αρμοστής της Βρετανίας. Χρειάζεται, υπέδειξε, μία ευφυής και επίμονη προσέγγιση για την καταπολέμηση της απειλής του Ισλαμικού Κράτους, που στρέφεται εναντίον όλων. Αυτό, που συμβαίνει στο Ιράκ και τη Συρία, τόνισε, είναι «η δηλητηριώδης ιδεολογία του ισλαμικού εξτρεμισμού» με τη σφαγή χιλιάδων ανθρώπων.


Δεν πρέπει να έχουμε αμφιβολία αναφορικά με την απειλή του Ισλαμικού Κράτους εναντίον όλων μας στην Ευρώπη και δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε αυτή την απειλή που δεν κάνει διακρίσεις σε σύνορα, χρώμα δέρματος και θρησκευτικές πεποιθήσεις, είπε ο Ύπατος Αρμοστής. Αναφέρθηκε, εξάλλου, στις ανθρωπιστικές ανάγκες χιλιάδων αθώων πολιτών, οι οποίοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.


Οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται τη βοήθειά μας και οι Βρετανικές Βάσεις συνεχίζουν την πολύτιμη προσφορά τους και θα το πράττουν για όσο χρειαστεί, κατέληξε ο κ. Todd.


The post Σφυροκόπημα των δυτικών δυνάμεων για αντιμετώπιση της ISIS appeared first on hellasforce.






from hellasforce | Ανεξάρτητο Ειδησεογραφικό Δίκτυο http://ift.tt/1mJoo7z

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου