Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Ένταση στη Μεσογείων -Αντιδράσεις Ρομά για την παραγκούπολη

Ένταση επικρατεί απο νωρίς το πρωί στη λεωφόρο Μεσογείων, στο ύψος του Νομισματοκοπείου, καθώς οι Ρομά που μένουν στην περιοχή διαμαρτύρονται για την απόφαση κατεδάφισης του καταυλισμού Χαλανδρίου και τη μεταφορά τους στα Μέγαρα.


Οι διαμαρτυρόμενοι άναψαν φωτιές σε λάστιχα και απέκλεισαν τμήμα του κατερχόμενου ρεύματος της λεωφόρου Μεσογείων. Η κυκλοφορία των οχημάτων στο σημείο είναι προβληματική.


Επί τόπου βρίσκονται ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Μ. Αγγέλακας, όπως επίσης και Εισαγγελέας. Παρών είναι και ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος.


Ο καταυλισμός των Ρομά στο Χαλάνδρι υπάρχει εδώ και αρκετές δεκαετίες αλλά ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής αποφάσισε την κατεδάφιση του καταυλισμού και μεταφορά των κατοίκων στο όρος Πατέρα, στα Μέγαρα.


Με έγγραφό του προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ο δήμαρχος Χαλανδρίου έχει υπογραμμίσει ότι ο προβλεπόμενος χώρος για τη μετεγκατάσταση των Ρομά «είναι παντελώς ακατάλληλος και ανέτοιμος για να υποδεχτεί τις οικογένειες των Ρομά Χαλανδρίου στα μέλη των οποίων περιλαμβάνονται και πολλά παιδιά και ηλικιωμένοι».Η τοποθεσία βρίσκεται σε υψόμετρο 750 μέτρων όπου επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες, δεν υπάρχουν σχολεία και άλλες βασικές υποδομές.


The post Ένταση στη Μεσογείων -Αντιδράσεις Ρομά για την παραγκούπολη appeared first on hellasforce.






from hellasforce | Ανεξάρτητο Ειδησεογραφικό Δίκτυο http://ift.tt/1mJopIK

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου