Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Τουρκικές διπλωματικές πηγές αναφέρονται στη συνάντηση ΓΓ ΟΗΕ – Τσαβούσογλου

Την πεποίθηση ότι ο ειδικός του αντιπρόσωπος στο Κυπριακό Εσπαν Μπαρθ Άιντα θα πετύχει πρόοδο στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, φέρεται να εξέφρασε ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν στον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές.


Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κατά την συνάντηση ο κ. Μπαν είπε ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα συνεχίσουν να συμβάλουν για τη λύση του Κυπριακού και πρόσθεσε πως ιδιαίτερα για τα θέματα στα οποία υπάρχει συμφωνία πρέπει να υπάρξει πρόοδος. Φέρεται, επίσης, να είπε ότι ο νέος ειδικός αντιπρόσωπο του είναι ικανός διπλωμάτης και πιστεύει ότι θα επιτύχει ώθηση στη διαδικασία για το Κυπριακό.


Ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε στον κ. Μπαν ότι τόσο η πολιτική θέληση του Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Έρογλου όσο και της Τουρκίας για τη λύση του Κυπριακού είναι απόλυτη και θα συνεχίσει να είναι. Είπε ότι συζήτησε το θέμα και με τον Έλληνα ομόλογό του και θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις επισκέψεις των διαπραγματευτών σε Άγκυρα και Αθήνα. Ο Τσαβούσογλου επέστησε, επίσης, την προσοχή στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.philenews / ΚΥΠΕ


The post Τουρκικές διπλωματικές πηγές αναφέρονται στη συνάντηση ΓΓ ΟΗΕ – Τσαβούσογλου appeared first on hellasforce.






from hellasforce | Ανεξάρτητο Ειδησεογραφικό Δίκτυο http://ift.tt/1qQglRE

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου