Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Νέο μήνυμα του Ισλαμικού Κράτους στη Δύση μέσω του Βρετανού ομήρου (BINTEO)

Ο Βρετανός όμηρος του Ισλαμικού Κράτους, John Cantlie, εμφανίστηκε σε ένα νέο προπαγανδιστικό βίντεο της οργάνωσης, στο οποίο ασκεί κριτική στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα για την απογοητευτικά προβλέψιμη επίθεση εναντίον των ισλαμιστών.


Φορώντας την κλασική πορτοκαλί φόρμα και μιλώντας κατευθείαν στην κάμερα, ο Cantlie επικρίνει τα σχέδια της Δύσης να χρησιμοποιήσει Ιρακινούς στρατιώτες και Σύριους μαχητές για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος.


4


Στην αρχή του βίντεο ο Cantlie, που είχε αιχμαλωτιστεί το 2012, περιγράφει τον εαυτό του ως έναν μακροχρόνια κρατούμενο του Ισλαμικού Κράτους , ο οποίος έχει εγκαταλειφθεί από τη βρετανική κυβέρνηση.


Στην ομιλία στην οποία υποχρεώθηκε να κάνει ο Βρετανός τονίζει ότι το να οργανώσουν οι Δυτικοί τον ιρακινό στρατό θα πάρει μήνες και περιγράφει τον συριακό στρατό ως «απείθαρχο, διεφθαρμένο και ανεπαρκή». Χαρακτηρίζει επίσης ως αναποτελεσματικό το να προμηθεύσουν δυτικά όπλα στους Σύριους, καθώς αρκετοί πουλάνε τα όπλα στην μαύρη αγορά και καταλήγουν στα χέρια των τζιχαντιστών.


5


Όσον αφορά στους βομβαρδισμοούς των αμερικανικών αεροσκαφών αναφέρει ότι η αεροπορική δύναμη είναι καλή όταν υπάρχουν συγκεκριμένοι στόχοι, αλλά όχι όταν πρέπει να καταλάβεις και να κρατήσεις στρατηγικές περιοχές.


«Για κάτι τέτοιο χρειάζεσαι αποτελεσματικούς και πειθαρχημένους στρατιώτες και είναι δύσκολο να διακρίνεις πώς ένας στρατός με ανρητικό παρελθόν θα μπορέσει να εξελιχθεί σε αποτελεσματικό πεζικό», αναφέρει.


Ο Cantlie αρνείται ότι το ΙΚ επιτίθεται σε αθώους, τονίζοντας ότι η οργάνωση δεν σκότωσε γυναικόπαιδα Χριστιανούς και Γιαζίντι στη Μοσούλη και τη Σινγιάρ, «γεγονός αναμφισβήτητο». Παράλληλα υπογραμμίζει ότι το ΙΚ δεν σκοτώνει Μουσουλμάνους.


6


Κλείνει το μήνυμα του λέγοντας ότι το ΙΚ ανυπομονεί να συναντηθεί με τον «υπό κατασκευή στρατό του Ομπάμα» προτρέποντας όσους παρακολούθησαν το μήνυμα να τον «παρακολουθήσουν ξανά στην επόμενη μετάδοση».


The post Νέο μήνυμα του Ισλαμικού Κράτους στη Δύση μέσω του Βρετανού ομήρου (BINTEO) appeared first on hellasforce.






from hellasforce | Ανεξάρτητο Ειδησεογραφικό Δίκτυο http://ift.tt/1nCCbO2

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου