Το ότι θα έφτανε κάποιος να χαρακτηρίσει τον Γιάννη Μπουτάρη «φάρο ελπίδας» για την Ελλάδα, ε όχι, δεν το περιμέναμε! Η εφημερίδα Guardian το κάνει και μάλιστα δεν σταματά εκεί, καθώς αναφέρει πως η Θεσσαλονίκη υπό την καθοδήγησή του έγινε ένα…νησί της ελπίδας και μοντέλο για όλη την Ελλάδα!
Στέκεται φυσικά στις συμπάθειες του δημάρχου Θεσσαλονίκης αναφορικά με τους γκέι, τους Τούρκους και τους Εβραίους και επιδοκιμάζει την «προοδευτική» του στάση και αντιμετώπιση πολλών πραγμάτων.
Αναλυτικά το άρθρο της εφημερίδας Guardian με τίτλο: Γιατί ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης με τα τατουάζ είναι ένας φάρος ελπίδας για την Ελλάδα
Οι Ευρωκράτες δεν είχαν και πολλά θετικά να πουν για τους πολιτικούς στην Ελλάδα, από όταν η χώρα γονάτισε από την οικονομική κρίση. Αλλά ένας αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, περιέγραψε τον Γιάννη Μπουτάρη, δήμαρχο της δεύτερης πόλης της Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη, ως «φάρο». Και άλλοι αξιωματούχοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, έγραψαν ότι υπό την καθοδήγηση του Μπουτάρη «η πόλη έγινε ένα νησί της ελπίδας» και ένα «μοντέλο για όλη την Ελλάδα».
Αλλά ο Μπουτάρης δεν είναι ένας τυπικός Έλληνας πολιτικός. Γεννημένος στην παλαιότερη δυναστεία οινοποίησης της χώρας, συνέχισε την επιτυχία της εταιρείας της οικογένειάς του, έως την είσοδό του στην πολιτική και άφησε τα παιδιά του να αναλάβουν. Εξελέγη ως ανεξάρτητος δήμαρχος το 2010 και επανεξελέγη το Σεπτέμβριο. Δεν βλέπει τον εαυτό του ως πολιτικό, ωστόσο, αλλά ως «επιχειρηματία που αναλαμβάνει ένα νέο έργο».
Οι πολιτικές του Μπουτάρη είχαν μεθοδική πρακτικότητα, με μια προοδευτική στάση απέναντι στις παλιές μνησικακίες που κρατούν την πόλη πίσω. Για να ενισχύσει την οικονομία της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη για να ενθαρρύνει τις Τουρκικές Αερογραμμές να δημιουργήσουν δρομολόγια πτήσεων μεταξύ των δύο πόλεων. Τώρα, 100.000 Τούρκοι τουρίστες επισκέπτονται την πόλη ετησίως. «Οι Τούρκοι είναι αδέλφια μας», λέει.
Ο τουρισμός έχει αυξηθεί επίσης από το Ισραήλ, βοηθούμενος από την ομιλία του Μπουτάρη που αποκάλεσε «την πιο σκοτεινή στιγμή της ιστορίας της», όταν 56.000 Εβραίοι της Θεσσαλονίκης (το ένα τέταρτο του πληθυσμού της πόλης), στάλθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής, και το 450 ετών εβραϊκό νεκροταφείο καταστράφηκε. Ο Μπουτάρης φόρεσε ακόμη ένα αστέρι του Δαβίδ στην τελετή ορκωμοσίας της επανεκλογής του σε ένδειξη διαμαρτυρίας ότι η φασιστική Χρυσή Αυγή έπαιρνε μια έδρα στο Συμβούλιο.
Ο δήμαρχος έκανε επίσης φίλους στη Γερμανία. Το 2012, όταν θυμωμένες κατηγορίες γύρω από τη λιτότητα ανταλλάσσονταν μεταξύ των δύο χωρών σε γλώσσα που θυμίζει οικογενειακή βεντέτα, ο Μπουτάρης επισκέφθηκε το Βερολίνο για να μάθει για την αποτελεσματική διοίκηση του δήμου, ιδιαίτερα στην αποκομιδή απορριμμάτων. «Η πόλη σας είναι καθαρή, ενώ η δική μας είναι βρώμικη», είπε. «Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας».
Η προοδευτική στάση του Μπουτάρη επεξηγείται περαιτέρω με την υποστήριξή του για τους gay και την παρέλαση υπερηφάνειας της Θεσσαλονίκης. «Στην κοινωνία που θέλουμε να χτίσουμε, ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράσει τον εαυτό του χωρίς να αισθάνεται κανενός είδους καταπίεση», είπε. «Υπάρχουν αντιδράσεις και θα υπάρχουν κάθε φορά που είμαστε πριν από μια νέα πραγματικότητα. Από την πλευρά της εκκλησίας και από άλλους οργανισμούς, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι “αυτό».
Οι συστάσεις για τον Μπουτάρη, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για την απεξάρτησή του από το αλκοόλ και έχει επτά tattooos, επικεντρώθηκαν στην ανοιχτόμυαλη, μοντέρνα στάση και την αυθεντικότητά του. Όσοι επελεξαν τον Μπουτάρη, τον περιέγραψαν ως «πρωτοπόρο», μια «ευλογία» και «το καλύτερο πράγμα που συνέβη ποτέ σε αυτή την πόλη».
Ο 72χρονος δήμαρχος δεν είναι καθολικά δημοφιλής στην πόλη του. Έχει αντιμετωπίσει προκλήσεις μαχόμενος τα συνδικάτα για ημι-ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας συλλογής απορριμμάτων και για την αναδιάρθρωση και τον εξορθολογισμό της διοίκησης. «Αυτός δεν ταιριάζει σε διακρίσεις αριστεράς / δεξιάς πολιτικής», δήλωσε ο καθηγητής του London School of Economics Δρ Βασίλης Μοναστηριώτης, όταν παρουσίασε τον Μπουτάρη σε μια διάλεξη νωρίτερα αυτό το μήνα.
«Για το λόγο αυτό έχει κατά καιρούς απομονώσει ανθρώπους στα αριστερά και δεξιά στην πόλη και πέρα από αυτή». Ο ίδιος ο Μπουτάρης επέκρινε τους συμπολίτες του επειδή παίρνουν τις δημόσιες υπηρεσίες για δεδομένες. «Πιστεύουμε ότι όλα πρέπει να γίνουν από το κράτος», είπε. «Αλλά την ίδια στιγμή κανείς δεν θέλει να πληρώσει τους φόρους».
Ο Μπουτάρης είχε αμφιβολίες για το αν η διοίκησή του του μπορεί να επιτύχει δημοσιονομική πειθαρχία και αποτελεσματικές υπηρεσίες στη Θεσσαλονίκη. «Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν είμαι πολύ ρομαντικός ελπίζοντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί στην Ελλάδα», είπε σε συνέντευξή του το 2012. «Αλλά τότε λέω στον εαυτό μου ότι αν πετύχει θα έχω κάνει κάτι πολύ σημαντικό».
Μετάφραση-απόδοση: Hellasforce
The post Τέτοιους υποτακτικούς θέλουν οι Νεοταξικοί Τουρκόφιλοι Σιωνιστές – «Φάρος ελπίδας» και «μοντέλο για όλη την Ελλάδα» ο… Μπουτάρης! appeared first on hellasforce.
from hellasforcehellasforce » | Ανεξάρτητο Ειδησεογραφικό Δίκτυο http://www.hellasforce.com/blog/tetious-ipotaktikous-theloun-neotaxiki-tourkofili-sionistes-faros-elpidas-ke-montelo-gia-oli-tin-ellada-o-boutaris/
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου