Ο ΑΡΗΣ από τη Θράκη αγαπά τη μάχη καθαυτή, και η αδελφή του ‘Έρις δημιουργεί αδιάκοπα αφορμές, για πόλεμο διαδίδοντας φήμες και εξάπτοντας τη ζιλιά. Όπως αυτή έτσι και τούτος ουδέποτε είναι με μια πόλη η μια πλευρά περισσότερο παρ’ όσο με την άλλη, άλλά πολεμάει με τούτη η εκείνη την πλευρά όπως τον σπρώχνει η κλίση του, απολαμβάνοντας τη σφαγή των ανθρώπων και τη λεηλασία των πόλεων. ‘Όλοι οι συνάδελφοι του αθάνατοι τον μισούν τον ‘Άρη από τον ΔΙα και την ‘Ήρα ως τον τελευταίο, εκτός από την ‘Έριδα και την ‘ Αφροδίτη, πού τρέφει γι’ αυτόν διεστραμμένο πάθος, και από τον άπληστο .. Άδη πού καλοδέχεται τούς τολμηρούς νεαρούς πολεμιστές πού σφάζονται στους απηνείς πολέμους.
β. Άρης δεν υπήρξε πάντοτε νικηφόρος . Η Αθηνά, αγωνίστρια πολύ Ικανότερη του, τον έχει νικήσει δύο φορές στη μάχη’ και κάποτε οι γιγάντιοι γιοι του Αλωεα τον νικήσαν και τον κράτησαν φυλακισμένο σ’ ένα χάλκινο πιθάρι δεκατρείς μήνες, ώσπου, μισοπεθαμένο, τον απελευθέρωσε o Ερμής και σε μιαν άλλη περίπτωση o Ηρακλής τον έκανε να γυρίσει δρομαίος στον ‘Όλυμπο από το φόβο του. O Άρης εκδηλώνει πολύ βαθιά περιφρόνηση για τις δικές ώστε να εμφανιστεί σε δικαστήριο σαν παραπονούμενός, και μόνο μια φορά το έχει κάνει αυτό σαν κατηγορούμενός: τούτο συνέβη όταν οι άλλοι θεοί κατηγόρησαν τον ‘Άρη για τον εκ προμελέτης φόνο του Αλιρρόθιου, γιου του Ποσειδώνα.
Στην απολογία του p ‘Άρης υποστήριξε ότι έτσι έσωσε την κόρη του Αλκίππη, του οίκου του Κέκροπα, πού ο εν λόγω Αλιρρόθιος ήθελε να τη βιάσει. Δεδομένου ότι στο επεισόδιο δεν υπήρχαν άλλοι μάρτυρες εκτός από τον Ίδιο τον ‘Άρη και την κόρη του ΑλκΙππη, πού φυσικά επιβεβαίωσε την κατάθεση του πατέρα της, το δικαστήριο τον απάλλαξε. Αυτή ήταν η πρώτη απόφαση πού εκδόθηκε σε δική για φόνο και ο λόφος όπου συνεδρίασε το δικαστήριο, έγινε γνωστός ως , Αρειός Πάγος, ονομασία πού τη διατηρεί ακόμη
The post ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ… Χαρακτήρας και έργα του Άρη appeared first on hellasforce.
from hellasforcehellasforce » | Ανεξάρτητο Ειδησεογραφικό Δίκτυο http://ift.tt/1zyrhZ4
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου