Στροφή στην διακυβέρνηση και φρένο στην… αριστεροσύνη επιχειρεί να βάλει ο Αλέξης Τσίπρας, δείχνοντας ως καταληκτικό σημείο ανοχής την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο.
Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής διαγράφεται αρκούντως έντονη, μετά από μια εβδομάδα ορμητικών δημόσιων αντιδράσεων για τη συμφωνία παράτασης της δανειακής σύμβασης. Όμως, δώδεκα ώρες συνεδρίασης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, μια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και αλλεπάλληλες παρεμβάσεις κατευνασμού τόσο από ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, κρίνονται πλέον ως αρκετά από το Μαξίμου για να λήξει η εκ των έσω αμφισβήτηση.
Ως εκ τούτου, στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα διαμήνυαν χθες πως η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα είναι και το τελευταίο πεδίο εσωτερικής ζύμωσης και «δημιουργικής αντιπαράθεσης». Από εκεί και πέρα «ο κόσμος μας έδωσε εντολή να κυβερνήσουμε και όχι να κάνουμε… διαγωνισμό αριστεροσύνης», έλεγε χθες χαρακτηριστικά, δίνοντας το στίγμα, έμπειρος κυβερνητικός παράγοντας.
Την κατεύθυνση, άλλωστε, έδειξε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία, τονίζοντας ότι στους τέσσερις μήνες που έρχονται «θα δίνουμε μάχη μέρα με τη μέρα» και θέτοντας τους 4 βασικούς στόχους αυτής της μάχης. Από αυτούς τους στόχους, δε, πηγές του Μαξίμου επεσήμαναν με έμφαση τους εξής δύο: «Να υλοποιήσουμε τη λαϊκή εντολή για άσκηση της διακυβέρνησης της χώρας» και «να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε την πλατιά και πρωτοφανή λαϊκή ενότητα».
Το ίδιο μήνυμα αναμένεται να δοθεί και στην Κεντρική Επιτροπή, όπου πάντως θεωρείται δεδομένο ότι θα καταγραφούν ακόμη πιο έντονα οι διαφωνίες της Αριστερής Πλατφόρμας. Η Αριστερή Πλατφόρμα, άλλωστε, ελέγχει το 30% των μελών του οργάνου και δείγμα των προθέσεών της έδειξε από χθες, στην Πολιτική Γραμματεία, ο Στάθης Λεωτσάκος επαναλαμβάνοντας ότι η συμφωνία του Eurogroup αφήνει πολλά ανοιχτά περιθώρια ερμηνειών.
Υψηλότερης έντασης αντίστοιχες τοποθετήσεις είναι αναμενόμενες και στη συνεδρίαση του Σαββατοκύριακου. Στελέχη της προεδρικής πλειοψηφίας, ωστόσο, σημείωναν πως «ό,τι είναι να ειπωθεί ας ειπωθεί, μετά όμως άπαντες πρέπει να αναλάβουν ευθύνες και να επιλέξουν πλευρά».
Πηγές του Μαξίμου, άλλωστε, σημείωναν πως δεν μπορεί η κυβέρνηση να δέχεται εξ αριστερών κριτική με την ίδια επιχειρηματολογία που χρησιμοποιούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Οι ίδιες πηγές δεν έκρυβαν την πικρία τους και για τη νέα παρέμβαση του Μίκη Θεοδωράκη και για την επιστολή στήριξης στην διαμαρτυρία του ΚΚΕ – πόσο μάλλον, αφού αυτή η παρέμβαση ήρθε λίγες ημέρες αφότου ο πρωθυπουργός τον είχε επισκεφθεί στο σπίτι του και είχε μαζί του συζήτηση επί μιάμισι ώρα.
Πηγή: tvxs.gr
from kapistri.blogspot.com http://ift.tt/1G0LoXC
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου