Το τελευταίο επίτευγμα του Manuel Linares, πρώην Ισπανού φυσικού και νυν μάγειρα, αποδεκνύει περίτρανα ότι η φυσική δεν είναι μόνο βαρετές θεωρίες και μαθηματικές φόρμουλες, αλλά ότι μπορεί να έχει και πλάκα! Ο Ισπανός δημιούργησε ένα μοναδικό τύπο παγωτού, το οποίο φέρει την ονομασία «Χαμαιλέον», αποτελείται από φυσικά συστατικά, και επιβεβαιώνει την ονομασία του με την μοναδική ιδιότητα που φέρει… Αλλάζει χρώμα λιώνοντας!
Όταν ο 37χρονος Manuel αποφάσισε να κάνει στροφή στην επαγγελματική του σταδιοδρομία και από καθηγητής φυσικής να ασχοληθεί με την μαγειρική, δεν θα μπορούσε να μην χρησιμοποιήσει και μια δόση φυσικής στη νέα του επαγγελματική ζωή. Πρόσφατα παρακολούθησε μάθημα μαγειρικής και συγκεκριμένα δημιουργίας παγωτού στο Hotel Business School Hoffman στη Μπαρτσελόνα, όπου οι φοιτούντες σπουδαστές κλήθησαν να δημιουργήσουν μια νέα γεύση παγωτού. Αυτό το συμβάν αποτέλεσε και το εφαλτήριο για την δημιουργία του «Χαμαιλέοντα».
Όταν ο ίδιος ανακοίνωσε στον καθηγητή του ότι δημιούργησε παγωτό που λιώνοντας αλλάζει χρώμα, ο τελευταίος ξέσπασε σε γέλια, κάτι που πείσμωσε ακόμα περισσότερο τον Ισπανό φυσικό και πλέον επαγγελματία μάγειρα, για να αποδείξει σε όλους ότι δεν αστειευόταν.
Ο «Χαμαλέον» είναι το αποτέλεσμα μιας συνταγής που αποτελείται από φράουλες, κακάο, αμύγδαλα, μπανάνα, φυστίκια, βανίλια και καραμέλα και ήδη καταγράφει ρεκόρ πωλήσεων στο μαγαζί που διατηρεί ο Manuel στη πόλη Calella de Mar στη Μπαρτσελόνα. Ο ίδιος φυσικά και δεν έχει θελήσει μέχρι στιγμής να αποκαλύψει το μυστικό της συνταγής, δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο επιτυγχάνει να αλλάζει το χρώμα στο παγωτό όταν αυτό λιώνει. Το νέο είδος παγωτού που αλλάζει χρώμα από μωβ γίνεται ροζ!
from hellasforce | Ανεξάρτητο Ειδησεογραφικό Δίκτυο http://ift.tt/1o5wupZ
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου